VILLA REFURBISHMENT, LANGHE

BEFORE

20150603_145649.jpg

TODAY

  The property is located in the evocative environment of the UNESCO Langhe - Monferrato hills. Here, the charm of the vineyards blends with the historic allure of the house, creating the perfect solution for a luxury stay in total relax.

The property is located in the evocative environment of the UNESCO Langhe - Monferrato hills. Here, the charm of the vineyards blends with the historic allure of the house, creating the perfect solution for a luxury stay in total relax.

IMG_2550_1024b.jpg
  The Main House, originally built in the second half of the XIX Century, has been renewed keeping in mind the original asset and the aesthetics. Entering the house, the ground floor hosts a foyer, a dining room, a kitchen and a living room. While the kitchen is separated from the rest of the chambers by the staircase, the dining room and the living room are perceived as a separated and a unique space at the same time: there are no doors dividing them but, instead, a central double-sided fireplace connects one area to the other.

The Main House, originally built in the second half of the XIX Century, has been renewed keeping in mind the original asset and the aesthetics. Entering the house, the ground floor hosts a foyer, a dining room, a kitchen and a living room. While the kitchen is separated from the rest of the chambers by the staircase, the dining room and the living room are perceived as a separated and a unique space at the same time: there are no doors dividing them but, instead, a central double-sided fireplace connects one area to the other.

  The living room is conceived to be full height, leaving the impression to be in a majestic hall. As for the finishings, the originals were kept and restored where possible: the foyer and dining room “cotto” floor were polished and reinstalled. Also, most of the ruined plasters were removed, bringing the old stone walls back to life.

The living room is conceived to be full height, leaving the impression to be in a majestic hall. As for the finishings, the originals were kept and restored where possible: the foyer and dining room “cotto” floor were polished and reinstalled. Also, most of the ruined plasters were removed, bringing the old stone walls back to life.

  All three rooms face a beautiful paved courtyard open to the hills

All three rooms face a beautiful paved courtyard open to the hills

  The first floor was kept as the noble floor and divided in two en-suite bedrooms and a private study. The Master bedroom is the heart of this floor: located where originally the hayloft was, it also hosts a walk-in closet. A glazed window allows the light and the air to enter through the “triage” brick design, typical of Piedmonts’ hayloft, and originally used to keep the hay dry and ventilated. The ceiling has been rebuilt maintaining the original wood beams. A second bedroom and its own bathroom characterize the other side of the building. The second-floor hosts two en-suite bedrooms.

The first floor was kept as the noble floor and divided in two en-suite bedrooms and a private study. The Master bedroom is the heart of this floor: located where originally the hayloft was, it also hosts a walk-in closet. A glazed window allows the light and the air to enter through the “triage” brick design, typical of Piedmonts’ hayloft, and originally used to keep the hay dry and ventilated. The ceiling has been rebuilt maintaining the original wood beams. A second bedroom and its own bathroom characterize the other side of the building. The second-floor hosts two en-suite bedrooms.

SantoStefanoBelbo_0025_1024.jpg
  Lastly, the old basement has been transformed in a charming cellar, showing a stone vault and a gravel floor, illuminated by a light system placed on the floor.

Lastly, the old basement has been transformed in a charming cellar, showing a stone vault and a gravel floor, illuminated by a light system placed on the floor.

METAMORPHOSIS OF A 70ies VILLA

 
We recently fell in love with this house in Canelli.
The enchanted place, the heavenly view of the Alps, the tranquility of the environment...
Our dream would be to find someone ready to follow us in the metamorphosis of this 70ies house, into an authentic Italian dream house.
— GAP Studio

TODAY

 

MAYBE TOMORROW

 
 

 

METAMORPHOSIS OF A VILLA IN MONCALVO

 

TODAY

 

MAYBE TOMORROW

 

 

NEW VILLA IN THE VINEYARDS, BARBARESCO

 
We gave Gap Studio carte blanche in creating our Italian holiday home in Barbaresco and got a unique house and unique friends. It has been a great adventure!
— Kris & Turid, the owners
 

before and after our intervention

 
 

DESCRIPTION (click to expand)

 

COSTS (click to expand)

 
Summary Block
This is example content. Double-click here and select a page to feature its content. Learn more